Erzurum Uydu, Çanak kurulum, Tv Montaj ve Anten Sistemleri Onarım Servisi

Erzurum uydu servisi hizmeti veren bir düzine firma bulabilirsiniz, fiyat olarak bizden daha uygun iş yapan servislerde bulabilirsiniz ancak bizi diğerlerinden ayıran önemli bir detay var.

Erzurum Uydu Anten Servisi

Erzurum Uydu Servislerinden Farkımız Nedir?

1- Garantili hizmet

Yaptığımız tüm çanak anten kurulum işlemlerini kaliteli malzemeler ile yapmaktayız, haliyle yaptığımız işe güvenimiz tam. Bu noktada müşterilerimizin de içi rahat olsun diye yaptığımız işe garanti veriyoruz.

1-1- Garanti Şartları : Biz çanak kurulum işlemini tamamladıktan sonra yaşayacağınız rüzgar kaynaklı herhangi bir yön kaymasında tarafımıza bilgi vermeniz halinde yapacağımız onarım işlemleri için herhangi bir ücret talebimiz olmayacaktır.

Dikkat! Lütfen kurulum sonrasında buz düşmesi, kablonun kopması veya herhangi bir dış etkenden kaynaklı sorun için ücretsiz onarım talep etmeyiniz.

2- Kaliteli Hizmet

Yaptığımız çanak kurulumu, tv montaj, uydu alıcısı satışı gibi tüm işlemlerde kullandığımız tüm materyaller 1. kalite materyallerdir.

3- Uzman Ekip 

Kurulum personellerimiz bu işi yıllardır yapmakta ve deneyimleri ile müşterilerimizden sürekli olumlu geri dönüşler almamızı sağlamaktadırlar. Evinize alacağınız insanları dikkatlice seçmekte olduğunuzun bilincindeyiz ve buna uygun personeller ile çalışmaktayız.

Erzurum Antenci Bilgi

Erzurum Antenci Elektronik Hizmetlerimiz

1- Çanak anten Kurulum : Siz oturup çayınızı yudumlarken biz tüm gerekli malzemeyi kapınıza kadar getirip kurulum işlemini en kaliteli şekilde yapıp, televizyonunuzu çalışır şekilde size teslim ederek hanenizden ayrılıyoruz.

2- Tv Montaj : Evinizde var televizyonunuzun duvara montajlanmasını istiyorsanız, yeni tv aldınız kurulum yaptırmak istiyorsanız veya taşındınız tv ve çanağınızın kurulumunu istiyorsanız doğru adresteniz.

3- Uydu Alıcısı Tamiri / Satışı : Uydu alıcınız arızalanmış olabilir veya yeni bir uydu alıcısı satın almak istiyor olabilirsiniz, Bu işlem için yapmanız gereken tek şey iletişim numaramızdan bize ulaşmanız. Gerisini biz hallederiz.

Erzurum Antenci Fiyatları

Fiyatlarımız piyasada bulabileceğiniz en uygun fiyatlar değil ancak hizmetimiz piyasada bulabileceğiniz en iyi hizmettir. Bu bağlamda Erzurum'da bulabileceğiniz en iyi fiyat performans firmasıyız.

Erzurum Antenci İletişim

Telefon Numarası : 5424491208

Erzurum Antenci Çalışma Saatleri

09:00 - 20:00 Saatleri arasında bizi arayabilirsiniz. Hizmet saatlerimiz 09:00 - 19:00 Saatleri arasında geçerlidir. 19:00 dan sonra yapacağınız hizmet talepleriniz bir sonra ki güne ertelenecektir.

Hizmet Verdiğimiz İlçeler

Erzurum Palandoken, Erzurum Yakutiye, Erzurum Aziziye başta olmak üzere Erzurum Merkez veya Merkeze yakın tüm bölgelere aynı gün içinde hizmetimiz vardır.

Erzurum uydu servisi

Erzurum çanak anten kurulum hizmeti yıllardır olduğu gibi şimdide değişen yüzümüz ile bize emanet, sonsuz özveri, kaliteli hizmet ve uzman personellerimizle sizlerden şimdiye kadar tam not aldık ve almaya devam edeceğiz.

Erzurum Palandöken, Aşkale, Aziziye, Çat, Hınıs, Horasan, İspir, Karaçoban, Karayazı, Köprüköy, Narman, Oltu, Olur, Pasinler, Pazaryolu, Şenkaya, Tekman, Tortum, Uzundere, Yakutiye ve daha belirtmediğimiz tüm ilçe ve köylerine hizmetimiz vardır.

Erzurum uydu servisi olarak bu yazımızda bir farklılık yaparak uydu çanak kurulum sistemleri hakkında bir bilgilendirmeye de yer verme kararı aldık.

Uydu Anten Sistemleri Hakkında

Bir uydu anten sisteminin içerisinde çanak anten, lnb, uydu alıcısı ve bunların bağlantısında kullanılan koaksiyel kablo ve ekipmanları bulunmaktadır. Uydu anten sistemlerinde kullanılan bazı terimlerin anlamları açıklamalı şekilde aşağıda verilmiştir.

  • Azimuth: Gerçek kuzeye olan yatay açı anlamına gelir. Bu, uydu anteninin yatay olarak belirli bir uyduya işaret ettiği yöndür. Pusuladan bakıldığında 0 derece kuzey ve 180 derece güneydedir. Çanak antenin saat yönünde hareket ettirilmesi sonucu oluşan açı budur.
  • Bakış açısı: Bu, uydu yayınlarını sorunsuz bir şekilde almak için çanağın uyduya bakması gereken açıdır.
  • Bant genişliğ: (Bant genişliği) Frekans spektrumu tarafından tanımlanan frekans aralığı. Uydulardan TV, radyo, İnternet vb. Yayın yapmak için kullanılan kapasite için de kullanılır.
  • Çanak anten: Uydudan gelen sinyalleri toplayan parabol geometrisinde bir antendir.
  • dB: Desibel; sinyal gücü, hacmi veya direnci nedeniyle sinyal zayıflamasının logaritmik gösterimi olan analog bir ölçü birimidir.
  • Demodülasyon: Bu, bir taşıyıcıdan taşıyıcı tarafından modüle edilmiş bir bilgi sinyali alma işlemidir.
  • Downlink: Uyduya gönderilen sinyalin yeryüzüne gönderilmesidir.
  • Elevation (yükselme açısı): Belirli Bir Dikey Uyduda Uydu Anteni Perspektifi Bu, çanak antenin yukarı ve aşağı hareket ettirilmesinden kaynaklanan açıdır.
  • Ku bant: Avrupa standartlarına göre frekans tayfında Uplink: 13750 MHz – 14500 MHz Downlink: 10950MHz-11700MHz ve 12500MHz-12750 MHz Bant aralığıdır.
  • Lnb:(Low Noise Block Convertor) Uydudan gelen sinyali güçlendiren ve güçlendirilmiş sinyalin frekansını sayısal uydu alıcısına uygun frekansa indiren elektronik bir ekipman dır.
  • Modülasyon: Taşındığı ortamın sinyal üzerinde bazı olumsuz etkileri vardır. Dış dünyadaki değişiklikler ve diğer sinyaller gönderilen sinyalin bozulmasına neden olur. Ayrıca ortamın getirdiği bazı kısıtlamalar vardır. Bu nedenle, bozulmayı en aza indirmek için sinyal üzerinde bazı işlemler gerçekleştirilir. Başka bir deyişle, sinyalin aktarılacak ortama uygun olması için işlenmesi gerekir. Sinyale istenen yapıyı verme işlemine modülasyon denir.
  • Polarizasyon: Elektromanyetik sinyal kendi yönünde hareket ederken yukarı ve aşağı veya sola ve sağa hareket eder. Polarize filtreler ise yalnızca bir yönde titreşen sinyallerin geçişine izin verir. Bu tek yönlü ışık titreşimine polarizasyon denir. Dikey (kısa V için dikey) ve yatay (kısa H için yatay) polarizasyonlar vardır.
  • Transponder: Uydudan gelen sinyalleri alır ve iyileştirir, frekansını uydunun alım frekansına düşürür ve uydu üzerindeki tüm elektronik cihazların kapsama alanı içerisinde tanımlı bir alana inmesini sağlar. Bu verilen isimdir.
  • Uplink: Bir yer istasyonundan aktarılabilir veya erişilebilir hale getirmek için bir uyduya sinyal gönderme işlemi temelde yukarı bağlantı olarak adlandırılır.


Uydu Anten Sisteminin Özellikleri

Çanak anten, uzaydan gelen elektromanyetik dalgaları toplar ve bunları besleme borusu adı verilen (yakında beslenecek) ana anten elemanına gönderir. Besleme doğrudan LNB ile bağlantılıdır. Çıkıştaki 12Ghz sinyali ilk olarak Düşük Gürültülü Amplifikatör (LNA) tarafından güçlendirilir. Ardından, 12 Ghz bandındaki frekansı ilk ara frekans olan 900-1700 Mhz'ye düşürmek için bir mikser kullanın. Bu frekanslar, uydu alıcısına yüksek kaliteli bir koaksiyel kablo üzerinden iletilir.

Tek Yönlü Yayın

Tek yönlü yayın, TV uydularından dünyaya gönderilen yayınlardır. Bu yayınlar uydu anten sistemi ile alınabilir. Uydu iletişim sistemi bir veya daha fazla uydu bağlantısı içerir. Bu bağlantıların her biri bir çift yer istasyonu ve uydudan oluşur. Bu bağlantıların her biri, uyduya bir mikrodalga sinyali gönderen bir verici yer istasyonundan (yukarı bağlantı), bu sinyali uydudan alan bir alıcı yer istasyonundan (aşağı bağlantı) ve uygun frekans ve güce sahip bir uydu sisteminden oluşur. Tamamlanacak. Uydu yer istasyonları, besleme işlevlerine bağlı olarak aynı anda alışveriş yapabilir ve alabilir.

Bir yer istasyonundan bir uyduya erişme süreci temelde yukarı bağlantı olarak adlandırılır. Karasal verici sistemi bir anten, bir modülatör, bir verici, bir besleme ve bir anten elemanından oluşur.

Verici aşaması, modülatör aşamasından gelen modüle edilmiş sinyali iletim ortamına uygun bir frekansa dönüştüren bir yukarı dönüştürücü birim ve uyduya çıkış için gereken gücü sağlayan bir güç amplifikatör biriminden oluşur. Yer istasyonundan uyduya gönderilen mikrodalga sinyalinin alınması işlemine "downlink" denir. Yer istasyonu alıcı sistemi bir anten, bir besleme, bir alıcı ve bir demodülatör karttan oluşur.

İki Yönlü Yayın

Özel bir LNB ve alıcı-verici sistemi kullanılarak iki yönlü yayın yapılabilir. Bu yayın sistemi, uydulardan gelen yayınları alabilir ve aynı zamanda uydulara bilgi iletebilir. Günümüzde öncelikle İnternet ve iletişim alanlarında kullanılmaya başlanmıştır. Bunun avantajı, bilgilerin bir toprak hattı olmadan değiş tokuş edilebilmesidir. Olumsuz yanı, çok pahalı sistemler olmalarıdır. Bireysel kullanıcılara değil, kurumsal kullanıcılara yöneliktir.

Tüm Erzurum çanak kurulum, merkezi sistem veya tv montaj işleri için bize bir telefon kadar uzaktadır. Bunu unutmamanız dileği ile, kalın sağlıcakla.